Hlavní obsah

Londýn zakázal Uber, nahradit ho chce indická konkurence Ola

Indický provozovatel alternativní taxislužby Ola hodlá v příštích týdnech zahájit provoz v Londýně, uvedl ve středu finanční server CNBC. Oznámení firmy přichází pouhý den poté, co Londýn odmítl obnovit provozní licenci americké variantě, firmě Uber.

Foto: Toby Melville, Reuters

Londýn odmítl obnovit provozní licenci americké alternativní taxislužbě Uber.

Článek

Společnost Ola již k provozu v Londýně získala potřebné povolení a začala s registrací řidičů.

Firma v prohlášení zdůraznila svá opatření k zajištění bezpečnosti pasažérů a označila je za klíčový faktor, kterým se odlišuje od konkurence. Upozornila, že používá technologii pro rozpoznávání obličejů k ověření totožnosti řidičů.

Londýn neprodloužil licenci Uberu

Ekonomika

Právě problémy kolem bezpečnosti cestujících byly důvodem, proč se v pondělí úřad zodpovědný za londýnský dopravní systém (TfL) rozhodl neobnovit licenci Uberu.

Za hlavní příčinu označil skutečnost, že Uber umožnil řidičům bez patřičných oprávnění nahrát svou fotografii k účtům jiných řidičů. To znamená, že zákazníka na ulici pak vyzvedl někdo jiný, než kdo měl podle údajů v aplikaci přijet.

Uber uvedl, že se proti rozhodnutí TfL odvolá. Bude tak moci pokračovat v provozu, dokud odvolací proces neskončí. Firma se v Londýně do podobné situace dostala už přede dvěma lety. Tehdy s odvoláním u soudu uspěla a získala novou licenci.

Společnost Ola již působí v osmi britských městech, například v Birminghamu, Liverpoolu či Exeteru.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám