Hlavní obsah

Lidl varoval před podvodnou soutěží o kupóny na nákup zdarma

Novinky, tov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podvodníci na internetu lákají lidi na soutěž o kupóny na nákup zdarma v obchodech Lidl. Řetězec nemá se soutěží nic společného. Zákazníky varoval, že mohou přijít o peníze.

Foto: Lidl

Prodejna Lidl ve Strakonicích

Článek

Nabídky na účast v soutěži o kupón na nákup za 1500 korun se šíří po sociálních sítích, například přes Facebook a přes komunikační aplikace typu WhatsApp.

„U těchto zpráv lákajících na slevové kupóny se jedná o podvodnou soutěž, se kterou Lidl nemá nic společného. Zásadně doporučujeme žádné dotazníky nevyplňovat,“ řekla Novinkám mluvčí Lidlu Zuzana Holá.

S podobnými podvodnými soutěžemi se firma setkala již víckrát v loňském i letošním roce. Hráčům prakticky hrozí, že po uvedení čísla na mobil jim začnou chodit drahé SMS.

„Radili jsme jim obrátit se na svého telefonního operátora, aby strhávání částky, ke kterému soutěž ve skutečnosti vedla, zablokoval. Stejně je tomu i v případě dnešní podvodné soutěže, kdy zatím evidujeme několik desítek dotazů,“ dodala mluvčí.

Ve všech případech Lidl podal trestní oznámení na neznámého pachatele.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám