Hlavní obsah

Levnější Tesco. Britský řetězec otevírá nové diskonty s názvem Jack's

Britský provozovatel supermarketů Tesco představil nový formát diskontních obchodů Jack's, kterými chce lépe konkurovat německým obchodníkům Aldi a Lidl. Tesco se již roky potýká na britském trhu se silnou konkurencí diskontních obchodů, které ho připravují o podíl na trhu, uvedla agentura Reuters.

Foto: Chris Radburn, Reuters

První z diskotních prodejen Teska otevře v britském městě Chatteris

Článek

První dva obchody se mají britské veřejnosti otevřít ve čtvrtek a do konce roku chce mít Tesco deset až 15 těchto obchodů, které mají název po zakladateli firmy Siru Jacku Cohenovi.

Nový obchod má nabízet 2600 výrobků, z toho 1800 jich bude mít značku Jack's. Nabídka tak bude výrazně užší, než u supermarketů Tesco, které nabízejí 35 tisíc výrobků.

Některé tyto prodejny vyrostou vedle stávajících obchodů Tesco, menší počet pak přeměnou Teska na Jack's, uvedl server BBC. Vnitřní uspořádání nových prodejen se zčásti inspirovalo u zmíněné konkurence, počítá například z prostřední uličkou, kde bude potravinářské a nepotravinářské zboží v akci „do vyprodání zásob”.

„Budeme nejlevnější”

"Naším cílem je být nejlevnější ve městě," prohlásil generální ředitel Dave Lewis. Nové obchody jsou významným krokem pro Lewise, kterému se podařilo dostat Tesco z účetního skandálu v roce 2014.

Tesco je v Británii největším maloobchodním řetězcem s podílem na trhu 27,4 procenta. Brzy ho však může překonat současná dvojka Sainsbury's, která se dohodla na spojení s třetí největší firmou Asda za 7,3 miliardy liber (209,3 miliardy Kč). Každá z firem má na trhu podíl přes 15 procent, jejich spojení nyní zkoumá antimonopolní úřad. Aldi a Lidl mají na trhu dohromady podíl 13,1 procenta.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám