Hlavní obsah

Letecké závody jsou opět v konkurzu

Právo, Martina Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Krajský obchodní soud v Brně v úterý vyhlásil konkurz na Letecké závody Kunovice. Jeho prohlášení navrhla na podzim Česká správa sociálního zabezpečení kvůli mnohamilionovému dluhu firmy na zákonném pojištění zaměstnanců. Milióny korun dluží vedení podniku i svým zaměstnancům.

Foto: Profimedia.cz

ilustrační fotografie

Článek

Soudce Martina Boháčka, který o konkurzu rozhodl, se zatím Právu nepodařilo zastihnout. Informaci o prohlášení konkurzu ale potvrdila podatelna soudu.

"Neoficiálně už o tom víme od dopoledne," potvrdil Právu předseda podnikových odborů Milan Blažek. Sami odboráři v poslední době vedení kritizovali, protože zaměstnancům dlužilo opakovaně mzdy. Kvůli zpoždění lednové mzdy se zaměstnanci minulý týden sešli na protestní demonstraci a dnes vyhlásili v podniku stávkovou pohotovost. "Hned zítra ji pochopitelně zase zrušíme. Nebudeme správci konkurzní podstaty dělat problémy," dodal Blažek.

Většina zaměstnanců podle něj zprávu o konkurzu přivítala. "Samozřejmě z toho nemůžeme mít radost, ale je to pro nás nová naděje," dodal Blažek.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám