Hlavní obsah

Lego bude v Kladně rozšiřovat výrobu, nově nabere tisícovku lidí

– Kladno

Jeden z největších světových výrobců hraček, dánská společnost Lego, plánuje od roku 2011 rozšíření výroby v Kladně. Ve čtyřech nových výrobních halách by mělo najít práci 1090 lidí. Stavba by podle dokumentů o vlivu stavby na životní prostředí měla být dokončena v roce 2013.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

O skutečnosti informoval server Aktuálně. Nová pracovní místa by se podle ředitelky kladenského úřadu práce Lenky Staňkové hodila i dříve než v roce 2013: "Myslím si, že v této době i později budeme mít dostatek lidí, které zde budeme moci zaměstnat." Lego v současnosti zaměstnává přes 1100 lidí, a patří tak k nejvýznamnějším zaměstnavatelům ve středních Čechách.

V Kladně se hračky značky Lego vyrábí od roku 2000. Letos v srpnu společnost v kladenském průmyslovém areálu otevřela nový sklad za zhruba 13 miliónů eur (318 miliónů korun).

Vznik společnosti Lego se datuje do roku 1932, kdy se profilovala jako výrobce dřevěných hraček. Celosvětově ji však proslavily až její stavebnice z umělohmotných kostiček. Část jejích příjmů tvoří také licenční poplatky z počítačových her.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám