Hlavní obsah

Legendární Warren Buffett oznámil jméno nástupce

Legendární americký investor Warren Buffett, zvaný též věštec z Omahy, ve svých 90 letech oznámil jméno člověka, který jej případně vystřídá v čele konglomerátu Berkshire Hathaway. Stane se jím 58letý Greg Abel, který ve firmě zastává pozici jednoho ze tří viceprezidentů. Informoval o tom server listu Financial Times.

Foto: Rick Wilking, Reuters

Warren Buffett oznámil jméno nástupce.

Článek

„Ředitelé se shodují, že pokud by se mi dnes večer něco stalo, Greg by po mně zítra ráno převzal vedení,” nechal se slyšet Buffett.

Foto: Nati Harnik, ČTK/AP

Greg Abel bude nástupcem 90letého Buffetta.

Abel má na starosti podnikání mimo oblast pojišťovnictví, například železniční společnost BNSF nebo energetickou divizi Berkshire Hathaway Energy. Předtím, než se v roce 2014 stal viceprezidentem konglomerátu, stál právě v čele energetické divize.

Majetek investora Warrena Buffetta dosáhl 100 miliard dolarů

Amerika

Americký Forbes odhaduje Buffettovo jmění k březnu 2021 na 103,7 miliardy dolarů (2,22 bilionu korun). To z něj činí šestého nejbohatšího muže planety.

Společnost Berkshire Hathaway, původně textilku v Nebrasce, Buffett ovládl v roce 1965. Postupně její aktivity rozšiřoval do dalších segmentů, až vyrostla v obrovský konglomerát, který zaměstnává téměř 400 tisíc lidí a generuje roční obrat kolem 250 miliard dolarů (5,35 bilionu korun).

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám