Hlavní obsah
Foto: Profimedia.cz

Kvalita jídel na palubách amerických letadel je alarmující, varuje zpráva

Jídlo, které velké aerolinie podávají cestujícím, je často připravováno za špatných hygienických podmínek, je nevhodné a potenciálně nebezpečné pro zdraví. Uvádí to zpráva amerického Úřadu pro potraviny a léčiva (FDA), z něhož v pondělí citoval deník USA Today.

Foto: Profimedia.cz
Kvalita jídel na palubách amerických letadel je alarmující, varuje zpráva

Mezi cateringovými firmami, které dodávají jídla na paluby letadel a porušují hygienické normy, jsou i dvě největší takové společnosti na světě - LSG Sky Chefs a Gate Gourmet, či další gigant Flying Food Group. Tyto tři firmy dodávají dopravcům na letištích v USA přes 100 miliónů jídel každý rok. Jídlo od nich bere většina velkých aerolinek od Delta Airlines přes American Airlines, Continental Airlines, United Airlines po US Airways.

V některých kuchyních, odkud jídlo putuje do letadel a k cestujícím, inspektoři objevili i šváby či myši. „Jídlo v letadlech se zhoršuje a představuje riziko pro desítky tisíc pasažérů denně,“ uvedl zástupce FDA Roy Costa.

Dodavatelské společnosti ke zprávě uvedly, že se snaží zajistit tu nejlepší kvalitu. Nedostatky budou řešit.

yknivoNumanzeSaNyknalC
Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.

Reklama

Výběr článků