Hlavní obsah

Kůla z ČSA šéfem konkurenčního Travel Service

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Bývalý prezident Českých aerolinií Miroslav Kůla, který musel loni uvolnit svůj post exministru obrany Jaroslavu Tvrdíkovi, bude od 1. července šéfem konkurenční firmy Travel Service (TVS). Na tiskové konferenci to ve středu oznámil generální ředitel TVS Roman Vik.

Foto: Bára Haušková

Zlatorudné mlýny a rýžování zlata ve Zlatých Horách patří k jedinečným jesenickým zážitkům.

Článek

Šestapadesátiletý Kůla zdůvodnil přijetí nabídky TVS tím, že v letectví pracuje celý život a po odchodu z ČSA se k němu chtěl vrátit. Jako prezident ČSA se prý dvakrát neúspěšně snažil o vstup ČSA do Travel Service. Je přesvědčen, že TVS je společností s velkou budoucností.

Vik prohlásil, že TVS chce do tří let létat na pravidelných linkách do 17 míst, mimo jiné do Francie, Itálie, Španělska a Německa. "Budeme se možná snažit také o linku do Velké Británie," uvedl. Travel Service, který od března změnil své původní jméno Travel Servis, podle něho potřebuje posílit řízení, protože plánuje další rozvoj, především v pravidelné dopravě.

TVS pokřtil nový boeing

TVS má nyní deset letadel. Dnes pokřtil šestý stroj Boeing 737-800, má také dva Boeingy 737 řady 400 a na nízkonákladovou dopravu pod značkou Smart Wings nasadí od května dva menší stroje řady 500. TVS již také podepsal smlouvu na velkokapacitní Boeing 767. Letadlo, které je bez mezipřistání schopné doletět z Prahy na západní pobřeží USA, by se mělo v České republice objevit ve druhé polovině roku.

TVS je druhou největší leteckou společností v České republice. Na trhu nepravidelné (charterové) přepravy má asi 65procentní podíl. Od konce loňského roku létá na pravidelných linkách do Thajska a na Kanárské ostrovy. Od května začne létat pod značkou Smart Wings tzv. nízkonákladové lety do Paříže, Curychu dvakrát denně a jednou denně do Madridu, Amsterodamu a Kodaně.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám