Hlavní obsah

Kontrola odhalila téměř půl tuny prošlého drůbežího masa

Novinky, pit
Praha

Pracovníci Státní veterinární správy (SVS) objevili v Ústeckém kraji, konkrétně ve výrobně ve Velkém Šenově, 481 kilogramů prošlého strojně odděleného drůbežího masa. Další úlovek se jim podařil v Brně, kde v jedné z prodejen zajistili osm kilogramů prošlých drůbežích stehen a 27 kilogramů různých uzenin, navíc bez dokladu o původu zboží. Uvedl to mluvčí SVS Josef Duben.

Foto: Dana Kysučanová, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Bylo zahájeno správní řízení za účelem uložení pokuty plus zákaz uvádění do oběhu a nařízeno neškodné odstranění,“ informoval Duben.

Dalším přetrvávajícím problémem je neodpovídající, respektive příliš vysoká teplota při skladování masných výrobků. To se ukázalo během kontroly například ve Vrbně pod Pradědem nebo v Pardubicích.

U jedné prodejny Maso uzeniny ve Zlínském kraji bylo zjištěno, že prodejna, která zahájila činnost počátkem letošního ledna, byla neregistrovaná.

Při kontrole v jednom zemědělském družstvu v Olomouckém kraji byla u produkovaného syrového mléka zjištěna nadlimitní hladina aflatoxinu. Aflatoxiny jsou toxické a řadí se mezi nejsilnější známé karcinogeny.

Z toho důvodu veterináři pozastavili dodávky mléka a jeho uvádění do oběhu. Dále nařídili znehodnocení a neškodné odstranění i ostatních produktů.

Reklama

Výběr článků

Načítám