Hlavní obsah

Kongresovému centru hrozí krach, Praha bude muset asi část prodat

Novinky, toh
Praha
Aktualizováno

Krach hrozí společnosti Kongresové centrum Praha (KCP), protože nedokáže splácet své dluhy. V pondělí to uvedl radní hlavního města Milan Richter na internetových stránkách. Město si chce ponechat stoprocentní podíl ve společnosti, část majetku ale chce prodat nebo pronajmout.

Článek

"Po mém půlročním působení jako předsedy představenstva KCP vidím jako jediné řešení zahájení jednání s vládou. Jinak hrozí společnosti krach," uvedl Richter. Podle něj by se do prodeje či k pronájmu využily pozemky na jižní straně KCP, hotel Holiady Inn a Business centrum Vyšehrad.

KCP má včetně úroků dluhy kolem 1,9 miliardy korun. Dlužná částka vznikla v letech 1998 až 2000, kdy byl rekonstruován a dostavěn bývalý Palác kultury pro potřeby zasedání Mezinárodního měnového fondu a Světové banky.

"Rada žádá vládu ČR, aby se přihlásila k závazkům KCP, které vznikly v souvislosti s organizačním zajištěním summitu MMF a Světové banky v roce 2000 a následně summitu Severoatlantické aliance," uvedl magistrát v tiskové zprávě.

Reklama

Výběr článků

Načítám