Hlavní obsah

Komerční banku ochromil výpadek. Některé služby nefungovaly dva dny

Novinky, bož
Aktualizováno

Komerční banku postihly technické problémy. Klienti banky si na problémy stěžovali již od úterý. Nefungovalo například internetové bankovnictví. Technickou závadu banka odstranila až ve středu odpoledne.

Foto: Panorama, Mapy.cz

Památkově chráněná budova Komerční banky v pražské ulici Na Příkopě

Článek

„Došlo k technickým problémům, které na nějakou dobu naše služby omezily nebo zneprovoznily,” sdělil Novinkám mluvčí banky Michal Teubner.

Foto: Novinky
Foto: Novinky

„Na odstranění závady intenzivně pracujeme a její vyřešení předpokládáme v průběhu dnešního odpoledne. Všem klientům se omlouváme za vzniklé potíže,” uvedl mluvčí banky Teubner.

Klienti si od úterka stěžovali na nedostupnost aktuálního zůstatku na účtu a na problémy se zpracováváním transakcí. Podle jednoho čtenáře Novinek měli kvůli neprobíhajícím transakcím někteří klienti banky problémy i s platbou kartou a výběry z bankomatu.

Později bylo internetové bankovnictví zcela nedostupné s tím, že aplikace budou zprovozněny ve 14 hodin. Místo toho však banka změnila odhad na 14 hodin 30 minut. Do čtvrté hodiny odpolední při zadávání plateb docházelo k výpadkům spojení se serverem. Po čtvrté hodině už platba proběhla bez problémů.

Reklama

Výběr článků

Načítám