Hlavní obsah

Kofola nabídne své akcie i na pražské burze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Kofola nabídne na pražské a varšavské burze své akcie všem zájemcům. V nabídce bude až 275 tisíc nových akcií a 825 tisíc existujících od jednoho z akcionářů, uvedla firma v pátek v tiskové zprávě.

Foto: Kofola

Výrobní linka závodu Kofola

Článek

Finanční ředitel skupiny Kofola Daniel Buryš uvedl, že přípravy na uvedení Kofoly na pražskou burzu vrcholí, a pokud situace na kapitálových trzích dovolí, měla by se nabídka uskutečnit ještě letos, nebo začátkem příštího roku.

"Nabídka akcií se bude skládat z veřejné nabídky v České republice, Polsku a na Slovensku. Celkově se bude skládat z až 275 tisíc nově vydaných akcií a až 825 tisíc existujících akcií nabídnutých k prodeji jedním ze stávajících akcionářů, společností CED Group S.a.r.l.," uvedla mluvčí společnosti Jaroslava Musilová.

Kofola letos své sídlo přestěhovala z Polska do Ostravy. V říjnu oznámila, že společnost Kofola ČeskoSlovensko navýší svůj základní kapitál ze současných dvou milionů korun na 2,2 miliardy korun. Má se tak stát vydáním 22 miliónů nových akcií, přičemž každá bude mít nominální hodnotu 100 korun.

Uvedení nového titulu je dobrou zprávou pro pražskou burzu, ze které v posledních letech odešly firmy ECM, KIT Digital, Orco nebo AAA Auto. Loni vydaly akcie na burze v Praze Pivovary Lobkowicz, před třemi roky zde vydala akcie také slovenská společnost Tatry Mountain Resort.

Reklama

Související témata:

Související články

Společnost Kofola stěhuje své sídlo do Česka

Jeden z největších středoevropských výrobců nealkoholických nápojů, společnost Kofola stěhuje sídlo své společnosti z Polska do České republiky. Centrálu bude...

Výběr článků

Načítám