Hlavní obsah

Klausův podpis pod Lisabon? Podle bookmakerů letos spíš ne

Novinky, toh

Podpis prezidenta Václava Klause pod Lisabonskou smlouvou už začal zajímat také sázkaře. Rozruch kolem ratifikace jedné z nejdiskutovanějších smluv v současnosti pobídl jednu z tuzemských sázkových kanceláří, aby vypsala na tuto událost sázku. A kursy jsou téměř vyrovnané.

Foto: Zbyněk Stanislav, ČTK

Prezident Václav Klaus sleduje nedělní průvod odpůrců Lisabonské smlouvy.

Článek

"Bookmakeři Fortuny na tento podnět zareagovali výpisem speciální sázkové příležitosti, od této chvíle si tak zájemci mohou ve Fortuně vsadit, zda český prezident Lisabonskou smlouvu podepíše ještě v letošním roce, či nikoliv," komentoval mluvčí společnosti Petr Šrain.

Kancelář se přiklání k možnosti, že Klaus v letošním roce Lisabonskou smlouvu nepodepíše. Tuto možnost ocenila kursem 1,7. Na možnost, že tak učiní do konce prosince, je kurs 1,9.

Fortuna v této sázce zřejmě zůstane osamocena. 

Politici mění postoje, další bookmakeři vzdávají sázky

"Sázková kancelář Tipsport vypsání kursů na tuto událost zvažovala, vzhledem  k nejasným postojům a prohlášením politiků k ratifikaci Lisabonské smlouvy se však rozhodla, kursy v tuto chvíli nevypisovat," komentoval mluvčí Tipsportu Michal Peterka.

"Kursová nabídka a jednotlivé kursy by totiž měly vyjadřovat pravděpodobnost té či oné možnosti, což však není za současné situace příliš reálné," dodal Peterka.

Podle něj by bylo možné vypsat kurs nejprve po skončení summitu EU na konci října.

Na Klausův podpis čeká celá EU

Špičky Evropské unie se již před několika dny vyjádřily, že zdlouhavý ratifikační proces Lisabonské smlouvy zdržuje procesy v EU. Klaus pro ČR žádá trvalou výjimku z Listiny základních práv EU, jako ji mají Polsko či Británie. Obává se totiž případných majetkových nároků sudetských Němců.

Navíc dokončení ratifikace brzdí ústavní stížnost několika euroskeptických senátorů.

Reklama

Související články

Říkáte hrozné blbosti, vytkl Jakl Moravcovi

Prezidentův tajemník Ladislav Jakl byl v neděli na roztrhání, když stačil promluvit pro diváky dvou televizí. I když šéf soc. dem. Jiří Paroubek se pozastavil...

Výběr článků

Načítám