Hlavní obsah

Kellnerův Home Credit už nechce na hongkongskou burzu

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skupina Home Credit, která nedávno dostala zelenou ke vstupu na hongkongskou burzu, ve středu oznámila, že v přípravě primární veřejné nabídky (IPO) nebude pokračovat. Home Credit je součástí skupiny PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera.

Foto: Novinky

Webové stránky Home Credit

Článek

„Skupina Home Credit oznamuje, že se kvůli tržním podmínkám rozhodla nepokračovat v procesu směřujícím ke globální nabídce akcií její stoprocentně vlastněné dceřiné firmy Home Credit NV na burze v Hongkongu,” uvedla společnost.

Primární veřejná nabídka (IPO – Initial Public Offering) je označení pro vstup na burzu, kdy společnost poprvé nabízí akcie široké veřejnosti.

Home Credit dostal v Hongkongu zelenou, smí na burzu

Ekonomika

Home Credit získal od burzy povolení ke vstupu teprve v září. Již předtím skupina přípravou IPO ve výši zhruba jedné miliardy amerických dolarů (zhruba 23 miliard korun) pověřila banky Citigroup, HSBC a Morgan Stanley.

Společnost Home Credit byla založena v roce 1997 v Česku. Většinovým akcionářem je skupina PPF Petra Kellnera s podílem 88,62 procenta. Menšinovým akcionářem je Emma Omega podnikatele Jiřího Šmejce.

Poloautonomní čínský region Hongkong aktuálně čelí největší politické krizi za desítky let. Na jejím počátku stály protesty kvůli plánovanému zavedení zákona o vydávání podezřelých lidí z Hongkongu do Číny, které postupně nabraly obecnější ráz demonstrací za demokracii a proti policejnímu násilí. Ekonomika regionu se ve třetím čtvrtletí propadla do recese.

Reklama

Související články

Protestující Hongkong se propadl do recese

Hongkong, kterým v posledních měsících zmítají protesty, se propadl do ekonomické recese. Ve třetím čtvrtletí se hrubý domácí produkt (HDP) města propadl o 3,2...

Výběr článků

Načítám