Hlavní obsah

Kellnerově Air Bank klesl zisk o polovinu na 244 miliónů

Novinky, tov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedné z mladších bank v Česku, Air Bank ze skupiny PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera, loni klesl čistý zisk o 47 procent na 244 miliónů korun. Vedle nízkých úrokových sazeb na trhu se do výsledku promítly hlavně vysoké investice do sítě bankomatů, uvedla v pátek Air Bank v tiskové zprávě.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Objem vkladů na běžných a spořicích účtech klientů vzrostl o 14 procent na 78,9 miliardy korun. Celkový objem poskytnutých úvěrů v portfoliu Air Bank se zvýšil o 21 procent na 32,6 miliardy korun.

Počet klientů bance stoupl za rok o 90 tisíc na 515 tisíc. Přispělo k tomu i rozšíření sítě bankomatů na více než dvojnásobek.

„Větší síť bankomatů patřila dlouhodobě mezi vůbec nejčastější přání našich klientů, proto jsme se ji rozhodli výrazně rozšířit. Velké investice do rozšiřování sítě bankomatů plánujeme i letos,” řekl generální ředitel Air Bank Michal Strcula.

Investice Air Bank do rozšiřování bankomatové sítě se projevily v meziročním nárůstu nákladů o devět procent na 1,2 miliardy korun. Čisté výnosy očištěné o úvěrové ztráty proti tomu vlivem nízkých sazeb na trhu a tím i úbytku vhodných příležitostí pro umisťování vkladů poklesly o sedm procent na 1,5 miliardy korun.

Banka v Česku funguje od roku 2011, v zisku je potřetí za sebou.

Reklama

Související témata:

Související články

Změna banky je od března rychlejší

Mnoho klientů bank se chová konzervativně, a i přesto, že jsou u své banky nespokojeni, k odchodu od ní se neodhodlají. Většinou je odrazuje představa toho, co...

Bankám v Česku stoupl zisk o 8,4 miliardy

Bankám a spořitelnám v Česku stoupl loni souhrnný čistý zisk meziročně o 8,4 miliardy na 74,73 miliardy korun. Aktiva jim vzrostla o 492 miliard k šesti...

Výběr článků

Načítám