Hlavní obsah

Kellnerova Air Bank vydělala 603 miliónů

Novinky, tov

Air Bank ze skupiny PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera loni stoupl zisk o 147 procent na 603 miliónů korun. Jedné z mladších bank na českém trhu stoupl i počet klientů a poskytnutých úvěrů. O výsledcích informovala ve středu mluvčí banky Jana Karasová.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Počet klientů Air Bank meziročně vzrostl o 82 tisíc na 597 tisíc klientů. Hranici 600 tisíc klientů pak banka překročila v lednu 2018.

Objem vkladů se zvýšil o 13 procent na 89,5 miliardy korun a objem úvěrů vzrostl o 19 procent na 38,9 miliardy korun. Čisté výnosy očištěné o úvěrové ztráty meziročně stouply o 41 procent na 2,1 miliardy korun.

„V zisku jsme už čtvrtý rok v řadě,” zdůraznil ředitel Air Bank Michal Strcula. Podle něj nejen roste počet klientů, ale zákazníci využívají i více různých služeb banky, jako například nové hypotéky či cestovní pojištění.

Air Bank loni dál investovala do rozšiřování sítě bankomatů, na konci roku jich měla přes 320. Investice do výstavby nových bankomatů se mimo jiné promítly i v nárůstu správních a režijních nákladů o 14 procent na 1,3 miliardy korun.

Air Bank začala v Česku fungovat v roce 2011. Patří do skupiny PPF, jejímž většinovým majitelem je nejbohatší Čech Petr Kellner. Podle nejnovějšího žebříčku časopisu Forbes je Kellner 88. nejbohatším mužem světa s majetkem 15,5 miliardy dolarů (319 miliard korun).

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám