Hlavní obsah

Kellnerova Air Bank se přehoupla do zisku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Air Bank ze skupiny PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera vytvořila v prvním pololetí 2014 čistý zisk 77 miliónů korun. Ve stejném období loni hospodařila s plánovanou patnáctimiliónovou ztrátou. Informovala o tom ve čtvrtek banka. Air Bank letos poprvé očekává zisk i za celý rok.

Foto: Profimedia.cz

Logo Air Bank

Článek

"Přestože jsme Air Bank stavěli jako novou banku na zelené louce, měli jsme ambiciózní plán dostat se do zisku už v roce 2015. Od začátku se nám ale daří obchodně i finančně lépe, než jsme plánovali. V zisku tak zřejmě budeme už o rok dříve," uvedl finanční ředitel Air Bank Pavel Pfauser.

Počet klientů Air Bank se ke konci června 2014 meziročně zvýšil o 76 procent na 266 tisíc. Počet otevřených běžných účtů se více než zdvojnásobil a počet spořicích účtů vzrostl o polovinu. Spolu s tím se zvýšil i objem vkladů klientů o 14 procent na 50,1 miliardy korun. Rychleji rostly úvěry, jejichž celkový objem se zvýšil o 52 procent na 25,2 miliardy korun, uvedla banka.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz

Nové menší banky začaly na tuzemském trhu fungovat v průběhu roku 2011. Vedle Air Bank to jsou internetová Zuno Bank, která zahájila činnost v červenci 2011, a Equa Bank, jež vznikla v červnu 2011 z Banco Popolare, mBank a Fio. Lákají klienty především na vedení účtu zdarma, lepší služby, transparentnost a výhodné úročení spořicích účtů.

Reklama

Související články

Kellnerově PPF klesl zisk o 277 miliónů eur

Skupině PPF nejbohatšího Čecha miliardáře Petra Kellnera v roce 2013 klesl čistý zisk o 277 miliónů eur (zhruba 7,6 miliardy korun) na 450 miliónů eur (zhruba...

Výběr článků

Načítám