Hlavní obsah

Kaufland a Tesco stáhly polské cukrovinky s jedem na potkany

Obchodní řetězce Kaufland a Tesco už stáhly ze svých skladů většinu cukrovinek od výrobce Magnolia z polského Lubska. Ty obsahovaly, nebo mohly obsahovat jed na potkany. Uvedl to mluvčí Státní zemědělské a potravinářské inspekce.

Foto: Státní zemědělská a potravinářská inspekce

Nebezpečné sušenky z Polska

Článek

Tesco preventivně stáhlo také všechny šarže dalšího výrobku Tesco Wafers with youghurt and cream flavour filling.

Kaufland začal stahovat dva výrobky už v pondělí, kdy dostala inspekce informace o kontaminaci výrobků polského producenta. Oplatky Stilla Dolce vanilla vafers v balení 80 gramů měl 9 920 kusů, kolik z nich stáhl, není zatím zřejmé. Z 2 070 kusů trubiček Stilla Dolce cocoa rolls 2x50 gramů stáhl 720 kusů.

Tesco stahovalo výrobky PéCé Nugátové trubičky 35 gramů, ze 4 525 kusů daných šarží jich zmizelo ze skladů 3 108, zbytek se stihl prodat. PéCé Vanilkových trubiček 35 gramů nakoupilo 2 650 a stihlo jich stáhnout 2 450.

Nakoupené potraviny nejezte

Část výrobků zadržel už český distributor Pekárny a cukrárny Náchod. Řetězec stahoval i další oplatky Tesco Family Wafers with vanilla flavor filling v balení 175g, počet kusý není zatím zřejmý.

Zákazníky, kteří si tyto cukrovinky nakoupili, inspekce důrazně varovala před konzumací. Jed na potkany se dostal do sušeného mléka a polská hygienická služba se snaží zjistit jeho původ. Údajně se do výroby dostal ve výrobně Rokitnianka v obci Szczekociny na jihu Polska. Agentur PAP v pondělí uvedla, že se sušenky dostaly do čtyř evropských zemí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám