Hlavní obsah

Kampaň „Všechno dobrý“ usnadní seniorům čas v izolaci

Právo, zr

Na novém webu www.vsechnodobry.cz jsou ode dneška shromážděny užitečné informace pro seniory. Měly by jim ulehčit pobyt doma v době nouzového stavu i po jeho skončení. Web spustily organizace ŽIVOT 90 a rodinná nadace manželů Komárkových KKFF.

Foto: KKCG

Podnikatel Karel Komárek

Článek

Web je otevřený všem neziskovým organizacím, které pečují o seniory nebo pro ně vytvářejí obsah. Funguje jako rozcestník, ke zhlédnutí jsou fyzická cvičení, kurzy jógy, online kurzy počítačové gramotnosti, online hry jako křížovky nebo sudoku, ale také odkazy na divadelní představení. Web zavede návštěvníky i do virtuálních galerií a muzeí a poskytuje zdarma ke stažení širokou škálu e-knih.

Za pozornost stojí také odkaz na pozdravy herců jako Taťjana Medvecká, Jan Čenský, Petr Kostka a Carmen Mayerová.

Nadace rodiny Komárkových pomůže seniorům

Stalo se

„Hned na začátku krize nám bylo jasné, že musíme jednat rychle. Spojili jsme se s ŽIVOT 90 a nadačním fondem Via Clarita a rozjeli dva projekty pro seniory, granty a osvětu. Už dnes je vidět, že informační technologie se díky pandemii dostávají významněji i k seniorům,“ uvedl ředitel KKFF Luboš Veselý.

O rychlé granty je velký zájem

Za necelé dva týdny od vyhlášení grantů dostala KKFF přes 170 žádostí o podporu od organizací, které se starají o seniory. Polovina takzvaných rychlých grantů už byla schválena a poskytnuta.

Většinou jsou potřeba rychlé zdroje pro nákup ochranných pomůcek, kterých nejenže je nedostatek, ale organizace pečující o seniory na ně nemají dost peněz. Jedná se o roušky, dezinfekce, jednorázové rukavice, respirátory, ochranné obleky, ale třeba i speciální talíře, které umožňují servírovat děleně stravu v Alzheimer centrech, nebo jednorázové nádobí.

Organizace zaměřené na seniory především oceňují rychlost, s jakou jsou granty posuzovány. „Denně dostáváme desítky nových požadavků a snažíme se je vyřešit do pěti pracovních dnů tak, aby do týdne měl žadatel případně peníze na účtu,“ doplnil Veselý.

Zakladatelé nadace KKFF Karel a Štěpánka Komárkovi počítají s tím, že podpora se bude pohybovat v řádu desítek milionů korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám