Hlavní obsah

Jihomoravské zastupitelstvo schválilo aktualizaci územního plánu pro D1 přes Brno

Aktualizováno

Zastupitelé Jihomoravského kraje ve čtvrtek na posledním jednání před volbami schválili aktualizaci zásad územního rozvoje, na níž koalice pracovala celé volební období. Zásady jsou tak kompletní. Na aktualizaci závisí příprava silnice 43 vedoucí od dálnice D1 přes Brno a dále na sever. Až po vydání aktualizovaného územního plánu bude zakotvená trasa této komunikace.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Brno (ilustrační foto)

Článek

Silnice má vést i Brnem. Na zastupitelstvu proti tomu protestovalo několik lidí, chtěli by silnici vést obchvatem.

Veřejnost poukazovala na možné procesní pochybení, kvůli kterému by mohl aktualizaci zrušit soud. Bývalý náměstek brněnského primátora Matěj Hollan (Žít Brno) jako občan uvedl, že veřejnost nebyla připuštěna k vypořádávání připomínek. Připomněl, že soud už dříve kvůli pochybením aktualizaci brněnského územního plánu zrušil.

Provizorní most na D1 se bude stavět rok. Pak se zase zbourá

Domácí

Silnice 43 se má odpojit od D1 blízko městské části Bosonohy a směřovat severně přes Bystrc, podél hráze Brněnské přehrady a přes městskou část Kníničky.

Dále povede ke Kuřimi a na sever k Černé Hoře a Boskovickou brázdou k Moravské Třebové, kde se má napojit na plánovanou dálnici D35.

Kraj zvažoval vedení silnice obchvatem, nebo městem, zvítězila varianta vedená přes Brno.

Reklama

Související témata:

Související články

Do Brna se vrací taxíky Uberu

Do Brna se koncem července vrátí společnost Uber, která nabízí přepravní služby. Je to důsledek změny zákona, uvedl ve čtvrtek v tiskovém prohlášení radní Brna...

Výběr článků

Načítám