Hlavní obsah

Japonská Asmo investuje v Česku 400 mil. korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Další japonská firma z oblasti automobilového průmyslu přichází do České republiky. Asmo, která vyrábí servomotory pro automobily a stroje, hodlá v ČR investovat 400 miliónů korun a vytvořir až 240 pracovních míst. Výrobní závod Asmo bude umístěn v nové průmyslové zóně ve středočeském městě Zruč nad Sázavou.

Foto: Archiv souboru Linha Singers

Také letos vyvrcholí tradiční festival Dobříšské záření na zámku Dobříš

Článek

O investici se ve finále Česká republika utkala se Slovenskem. Pro Česko však podle vládní agentury CzechInvest hovořily kladné reference japonských společností, které zde již působí. Majoritním vlastníkem Asma je skupina Denso, která v květnu minulého roku zahájila zkušební výrobu autoklimatizací. [celá zpráva]

Důležitou roli sehrál i aktivní přístup města. "Vytvořená pracovní místa, napomohou řešit problém nezaměstnanosti na Kutnohorsku," upozorňuje Bohuslav Frelich, vedoucí oddělení vyspělých technologií a inovací agentury CzechInvest, a doplňuje: "Při posuzování místa pro investici Asmo byly podstatné také investiční pobídky na nově vytvořená pracovní místa a rekvalifikaci. Klíčoví zaměstnanci českého závodu budou školeni v Japonsku."

Zručský závod bude vyrábět a prodávat servomotory pro automobily, konkrétně regulátory elektronického stahování oken, elektronické pohony plynového pedálu a větrání.

Česká republika mát u japonských firem dobré jméno. Na nedávné mezinárodní konferenci v Tokiu byly představeny nové podpůrné programy a strategie, které by měly dál rozvíjet obchod a vzájemné investice mezi Japonskem a zeměmi střední a východní Evropy. "V očích japonských investorů je velmi kvalitní referencí fakt, že už nyní v ČR působí 126 japonských firem, přičemž jejich investice by měly v souhrnu dosáhnout téměř 2,3 miliardy USD," uvedl expert agentury CzechInvest na tuto oblast Josef Lébl.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám