Hlavní obsah

Italského výrobce domácích spotřebičů Candy kupují Číňané

Čínský výrobce domácích spotřebičů a bílé techniky Haier Electronics koupí italského rodinného výrobce domácích spotřebičů Candy za 475 miliónů eur (12,2 miliardy korun). Haier tak posílí svoji pozici na evropském trhu, napsala agentura ANSA.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Haier plánuje v sídle italské firmy, městě Brugherio blízko Milána, zřídit svoji evropskou centrálu a hodlá investovat do posílení konkurenceschopnosti Candy v Evropě. Investici považuje za důležitou etapu své globální rozvojové strategie, napsala agentura APA.

Haier vyvíjí, vyrábí a prodává širokou škálu přístrojů, včetně klimatizací, mobilních telefonů, počítačů, mikrovlnných trub, praček, ledniček a televizí. Patří k největším výrobcům bílého zboží na světě. Loni tržby firmy činily 241,9 miliardy jüanů (782 miliard Kč) a zisk před zdaněním překonal 30 miliard jüanů.

Po celém světě má firma 108 výrobních závodů. Kromě značky Haier vlastní také značky Casarte, GE Appliances, Fisher & Paykel, AQUA a Leader.

Firma Candy vlastní také značky Hoover, Rosières a Jinling. V současnosti má kolem 5000 zaměstnanců a šest výrobních závodů v Itálii, Turecku, Rusku a Číně. Obrat firmy loni stoupl o 14 procent na 1,15 miliardy eur (29,6 miliardy Kč).

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám