Hlavní obsah

Investory zklamaly výsledky Ericssonu

Právo, Jindrřich Ginter

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Evropské burzy ve čtvrtek klesaly po výsledcích Ericssonu. Ty totiž i za třetí čtvrtletí zklamaly investory a byly zřejmě hlavní příčinou čtvrtečního evropských akcií, konstatuje Česká kapitálová informační agentura (ČEKIA).

Článek

Švédská společnost podle ČEKIA vykázala pokles tržeb o 6 %, zatímco analytici očekávali růst o 5 %. Akcie Ericssonu ztrácejí více než 7 %. Kromě technologických titulů klesaly také ceny bankovních akcií či těžebních společností, které jsou velmi citlivé na jakákoli data spojovaná s kondicí celé ekonomiky, jako jsou například právě tržby Ericssonu.

Nahoru ve čtvrtek šly akcie Unipetrolu, či Philip Morris ČR, které reagovaly na dobré výsledky mateřské společnosti ve třetím čtvrtletí.

Co se týče konsorcia Sony Ericsson, tak již letos v dubnu panovaly obavy z jeho rozpadu. První čtvrtina tohoto roku byla totiž pro výrobce mobilních telefonů noční můrou, když se provozní zisky v meziročním srovnání propadaly až o dramatických 90 %.

Reklama

Výběr článků

Načítám