Hlavní obsah

Inspekce zavřela zlínskou prodejnu kvůli myšímu trusu

– Brno

Inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) objevili v prodejně SPAR ve Zlíně-Prštném při úterní kontrole závažné porušení hygienických předpisů. Konkrétně šlo o myší trus a prokousané obaly od potravin. Z tohoto důvodu prodejnu uzavřeli, informoval mluvčí SZPI Pavel Kopřiva.

Foto: Státní zemědělská a potravinářská inspekce

Stav uvnitř prodejny

Článek

Podle Kopřivy inspektoři objevili pět ohnisek výskytu škůdců, čtyři na prodejní ploše a jedno v zázemí.

Foto: Státní zemědělská a potravinářská inspekce

„Stopy činnosti hlodavců – zejména myší exkrementy a potraviny s myším požerem – byly kontrolou zaznamenány v regálech se slaným pečivem, moukou, těstovinami a v sekci se zdravou výživou, bio a dia potravinami,“ sdělil mluvčí.

Foto: Státní zemědělská a potravinářská inspekce

Cukrovinky s viditelným myším požerem inspekce zjistila v koši s vyřazenými a prošlými potravinami, dále inspektoři zjistili stopy trusu na paletách a u stěn ve skladu se suchými potravinami.

Foto: Státní zemědělská a potravinářská inspekce

„Inspekce na místě obchodníkovi uložila zákaz užívání prostor a zároveň nařídila stažení všech potravin, u kterých hrozí riziko kontaminace z důvodu přítomnosti škůdců,“ informoval dále Kopřiva s tím, že dále inspekce nařídila deratizaci prostor a úklid prodejny i zázemí.

Ve středu inspekce po splnění všech nařízených opatření zákaz užívání prostor uvolnila. Inspekce s provozovatelem zahájí správní řízení o pokutě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám