Hlavní obsah

Inspekce v Praze odhalila nelegální bourárnu masa

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Inspektoři veterinární správy s celníky a policisty odhalili na pražském Bohdalci nelegální bourárnu masa. Na místě zajistili téměř 1200 kilogramů hovězího bez patřičných dokumentů a značení. Provozovateli hrozí pokuta až do výše 50 milionů korun. Státní veterinární správa (SVS) to uvedla ve čtvrteční tiskové zprávě.

Foto: SVS

Veterinární inspektoři na místě maso znehodnotili barvou a rozhodli o jeho likvidaci v asanačním podniku.

Článek

„Vzhledem k tomu, že pro provoz bourárny masa neměli provozovatelé potřebné schválení a navíc maso bylo neoznačené a neznámého původu, veterinární inspektoři na místě maso znehodnotili barvou a rozhodli o jeho likvidaci v asanačním podniku,“ uvedla SVS.

Prostor, kde se maso porcovalo, zakázali veterináři nadále používat. „Při kontrole byl zajištěn navíc také jeden přepravce s masem připraveným k odvozu,“ dodala SVS.

Až padesátimilionová pokuta hrozí i přepravci.

Českem v posledních týdnech rezonuje kauza polského hovězího, na jejímž začátku byla tajně natočená reportáž zpravodajské televize TVN24 z masokombinátu v Mazovském vojvodství, kde byl během noci porážen nemocný dobytek.

Na trh se dostalo asi 9,5 tuny masa, z toho třetina do zemí EU včetně Česka. Veterináři později v Česku odhalili závadnou šarži v objemu 1164 kilogramů, kde se vyskytla bakterie salmonely.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám