Hlavní obsah

Inspekce objevila v prodejně velké množství myšího trusu

– Brno
Novinky, pit

Nemilé překvapení čekalo pracovníky Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI), kteří 9. ledna kontrolovali maloobchodní provozovnu Phu Nguyen v Hrabišíně na Šumpersku. Objevili zde totiž značné množství myšího trusu na podlaze prodejny i pod prodejními pulty. Informoval o tom mluvčí SZPI Pavel Kopřiva.

Foto: SZPI

Myší trus na podlaze

Článek

„Myší trus se nacházel i přímo mezi potravinami ve skladu provozovny, kde SZPI zdokumentovala několik druhů zboží se znečistěnými obaly. Jednalo se zejména o řepkový a slunečnicový olej,“ uvedl Kopřiva.

Foto: SZPI

špína na podlaze

Dále inspektoři na místě zjistili prodej potravin s prošlým datem použitelnosti a porušení dalších povinností provozovatelů potravinářských podniků.

Foto: SZPI

oleje

„Na základě uvedených zjištění inspekce během kontroly prodejci uložila zákaz užívání prostor a nařídila stáhnout z prodeje celkem 16 druhů potravin,“ informoval Kopřiva.

Podle mluvčího provozovatel následně přivolal specializovanou firmu, která provedla deratizaci prodejny i skladových prostor. Po kontrole splnění uložených opatření inspekce zákaz prodeje uvolnila.

Foto: SZPI

špína na podlaze

„S provozovatelem bude zahájeno správní řízení,“ dodal Kopřiva.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám