Hlavní obsah

Inspekce objevila v Kauflandu plesnivé pečivo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) odhalili v litoměřické prodejně společnosti Kaufland 64 rozmražených polotovarů chlebů, které byly viditelně napadeny plísní. Informoval o tom mluvčí SZPI Pavel Kopřiva.

Foto: Státní zemědělská a potravinářská inspekce

Článek

"Tyto produkty byly přitom připraveny spolu s jinými druhy polotovarů k rozpékání a následnému prodeji v oddělení čerstvého pečiva," uvedl Kopřiva s tím, že se jednalo o Chléb kulatý se zářezy o hmotnosti 480 gramů. Dodavatelem mraženého polotovaru je polská společnost Inter Europol Piekarna Szwajcarska.

Foto: Státní zemědělská a potravinářská inspekce

"Potravina byla na místě vyhodnocena jako nevhodná k lidské spotřebě a inspekce zakázala její další uvádění do oběhu," doplnil mluvčí. Inspekce zároveň uložila Kauflandu prověřit uvedené polotovary ve všech svých prodejnách.

Kontrola se totiž uskutečnila na základě podnětu spotřebitele, který si zde zakoupil pekařský výrobek a týž den na něm zjistil přítomnost plísní. "Nelze proto vyloučit, že se nejednalo o ojedinělý případ," sdělil mluvčí.

Plísně zpravidla produkují tzv. mykotoxiny, což jsou látky, které mohou vážně poškodit lidské zdraví.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám