Hlavní obsah

Imperial Tobacco v Česku se loni propadl zisk na polovinu

Novinky, ČTK, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České pobočce tabákové společnosti Imperial Tobacco ČR za 12 měsíců do konce loňského září meziročně klesl zisk o zhruba 48 procent na 111,3 milionu korun. Tržby firmě klesly o přibližně 600 milionů na 11,1 miliardy korun. Vyplývá to z výroční zprávy. Společnost prodává například cigarety Gauloises, Davidoff, West, tabáky Route 66 či Golden Virginia.

Foto: Profimedia.cz

Zisk Imperial Tobacco v Česku loni prudce poklesl.

Článek

„V hospodářském roce 2020 společnost čelila nelehkému období spojenému především s pandemií COVID-19, která ve velké míře ovlivnila prodeje v příhraniční oblasti. Ty se v období březen až červen 2020 de facto úplně zastavily, protože byly plně uzavřeny hranice mezi okolními státy,” uvedla společnost.

Společnost zároveň předpokládá, že i v letošním roce bude výrazně postižena situací související s pandemií a uzavřenými hranicemi, která jí snižuje prodeje. Do budoucna Imperial Tobacco vidí potenciál v prodeji elektronických cigaret.

Kutnohorskému Philipu Morrisovi v pololetí klesl zisk

Ekonomika

Jedničce českého tabákového trhu, společnosti Philip Morris ČR, klesl v loňském prvním pololetí meziročně čistý zisk o 14,2 procenta na 1,7 miliardy korun. Tržby bez spotřební daně a DPH stouply o 4,7 procenta na 8,6 miliardy korun.

Společnosti Imperial Tobacco CR je dcerou britské nadnárodní skupiny Imperial Brands, dříve známé jako Imperial Tobacco Group plc. Imperial Brands je čtvrtou největší světovou tabákovou skupinou po společnostech Philip Morris, British American Tobacco a Japan Tobacco.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám