Hlavní obsah

Hušákův zlatý padák: desítky miliónů korun

Novinky, pit
Praha

Pokud by situace v zadlužené loterijní společnosti Sazka dospěla do okamžiku, kdy by z funkce generálního ředitele odstoupil Aleš Hušák, zlatý padák by činil v jeho případě několik desítek miliónů korun. Na první pohled omračující suma, ovšem při jeho ročním platu 15 miliónů včetně bonusů až zase nic tak příliš překvapujícího.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Šéf Sazky Aleš Hušák

Článek

Z peněz Sazky se podle zdroje citovaného Hospodářskými novinami hradily jeho cesty letadlem, dva automobily Bentley, osobní kuchař či ochranka pro manželku. Hušákovu manažerskou smlouvu obestíral nádech tajemství šéfa, její podmínky prý neznali ani členové představenstva.

Podle nedávno odvolaného místopředsedy představenstva Sazky Romana Ječmínka byla smlouva schvalována už před 16 lety, takže detaily se za tu dobu vykouřily z hlavy.

Provoz kanceláře za 150 miliónů

Ve středu si smlouvu prohlédli lidé kolem insolvenčního správce Josefa Cupky, když se probírali dokumentací na personálním oddělení. Z ní vyplynulo mimo jiné to, že roční provoz Hušákovy kanceláře stál až 150 miliónů korun.

Poslední odměnu schválenou představenstvem si na svůj účet Hušák připsal v lednu letošního roku, tedy v době, kdy Sazka už čelila insolvenčnímu řízení, jak připomínají Hospodářské noviny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám