Hlavní obsah

Hrubá stavba kolínské automobilky dokončena

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KOLÍN

Společnosti PSA Peugeot Citroën a Toyota Motor Corporation v pondělí dokončily hrubou stavbu svého společného závodu na výrobu zcela nové třídy osobních automobilů. Výstavba automobilky TPCA v průmyslové zóně Kolín - Ovčáry je při celkové výši investice 1,5 miliardy eur největším investičním projektem ve střední Evropě.

Článek

České republice přinese nejméně 10 tisíc nových pracovních příležitostí. "Automobilka TPCA v Kolíně bude továrnou s nejmodernější technologií a nejefektivnějším provozem v Evropě. Její přínos je obrovský - přímo v závodě budou vytvořeny zhruba 3 tisíce nových pracovních míst a dalších nejméně 7 tisíc pracovních příležitostí vznikne v souvislosti s tímto projektem u dodavatelských firem a v návazných službách," říká Martin Jahn, generální ředitel agentury CzechInvest, která tuto investici pro ČR získala.

I přes to, že je výstavba automobilky TPCA doposud nejnáročnějším projektem ve střední Evropě, probíhají veškeré práce přesně podle harmonogramu, který byl jedním z kritérií při rozhodování investorů o umístění této investice.

Závod by měl být dokončen ještě před koncem tohoto roku. Výroba malých kompaktních vozů má být zahájena počátkem roku 2005 a na evropský trh má dodávat až 300 000 automobilů ročně. Toyota je odpovědná za vývoj a výrobu, PSA Peugeot Citroën za nákup a logistiku. Cílem této spolupráce je sdílet a minimalizovat náklady na vývoj a výrobu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám