Hlavní obsah

Home Credit chce půjčovat peníze po Evropě a Asii i v Africe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Společnost Home Credit, poskytovatel spotřebitelských půjček, by se ráda uchytila na africkém kontinentu. Firma, patřící do skupiny PPF Petra Kellnera, chce po Evropě a Asii nabízet splátkový prodej a spotřebitelské půjčky v Egyptě.

Článek

"V současné době situaci v Egyptě velmi konkrétně zkoumáme, chtěli bychom tam začít operovat v polovině příštího roku," uvedl v rozhovoru pro Lidové noviny (LN) generální ředitel Home Credit Alexander Labak. Firma podle něj připravuje i posílení svého byznysu v Asii, když zkoumá příležitosti v Indii a zvažuje expanzi do Indonésie.

Home Credit zažívá úspěchy v Rusku, kde tamní pobočka vydělala za letošních devět měsíců v přepočtu asi čtyři miliardy korun, což je dosavadní nejlepší výsledek. V Číně pak firma nedávno získala licenci, na jejímž základě smí na trhu působit samostatně, bez domácího partnera.

Od Číny si nyní splátková firma slibuje ještě větší možnosti, než nabízí Rusku. V následujících dvou až třech letech by Home Credit měla podle LN v nejlidnatější zemi světa půjčit až deseti miliónům lidí, což je o třetinu víc než v Rusku.

Home Credit v současné době kromě střední Evropy, Ruska a Číny působí také ve Vietnamu, Kazachstánu, Bělorusku a na Ukrajině. V Česku jen za první pololetí letošního roku společnost poskytla úvěry v celkové výši 3,7 miliardy korun.

Skupina PPF, do níž Home Credit patří, je jednou z největších mezinárodních investičních skupin v regionu střední a východní Evropy, jejím hlavním akcionářem je nejbohatší Čech Petr Kellner. Skupina se zaměřuje na finanční služby, jako je bankovnictví a pojišťovnictví, na investice v podobě fondů soukromého kapitálu, takzvané private equity, a na investice do nemovitostí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám