Hlavní obsah

Hitachi bude u Žatce místo LCD dělat tlumiče do aut

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústí nad Labem

Japonský strojírenský koncern Hitachi obnoví výrobu v průmyslové zóně Triangle u Žatce. Továrnu, v níž v roce 2009 skončil s výrobou LCD obrazovek, využije na výrobu tlumičů do automobilů. Vyrábět chce od března 2013 a během roku počítá s náborem minimálně 300 lidí, do budoucna nevylučuje další rozšíření provozu.

Foto: Yuriko Nakao, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Provoz v továrně, kterou si Hitachi v zóně postavila, začal v roce 2007. Už na začátku roku 2009 ale přišlo ukončení výroby a propuštění všech 800 zaměstnanců. Teď ji chce využít jiná divize koncernu, která vyrábí autodíly.

Výrobní program zatím vedení nechce příliš specifikovat, ví se jen, že půjde o tlumiče do aut a že by mělo jít o největší podobný závod firmy v Evropě.

Do Trianglu v posledních dvou letech přicházejí především výrobci autodílů. Láká je hlavně výhodná poloha.

Hitachi zatím nespecifikovalo ani odběratele. "Můžeme jen prozradit, že to jsou zákazníci vně Česka. Nejen Německo, ale i další země," uvedl ředitel českého závodu Džacuhiko Abe.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám