Hlavní obsah

Historický palác v centru Prahy chce stát prodat nejméně za 800 miliónů

Novinky, Tomáš Volf

Stát prodává areál budov na náměstí Republiky v Praze, odkud nedávno odstěhoval úředníky. Za komplex bývalého barokního kláštera naproti Obecnímu domu požaduje nejméně 790 miliónů korun. Informoval o tom v pondělí Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM).

Foto: ÚZSVM

Stát žádá za areál budov na náměstí Republiky nejméně 790 miliónů

Článek

Dražba proběhne 30. září. Úřad oslovil kolem 50 developerských a investičních společností z celého světa. Doufá, že se mu podaří lukrativní budovy prodat za částku srovnatelnou nebo vyšší než ta, za kterou se v 90. letech prodaly v těsném sousedství nemovitosti, kde je dnes obchodní centrum Palladium. Cena tehdy překročila 900 miliónů korun.

„Očekáváme, že se výsledná cena bude při kontaktním způsobu podávání nabídek výrazně vyšší (než minimální nabídková),“ uvedla generální ředitelka Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) Kateřina Arajmu.

Foto: ÚZSVM

V prostorách bývalého barokního kláštera sídlilo regionální pracoviště ÚZSVM pro Střední Čechy, které se loni přestěhovalo do budovy na Rašínově nábřeží v Praze 2.

Případný zisk z prodeje budov bude příjmem státního rozpočtu. Náměstek ministra financí Ondřej Závodský, který má hospodaření s majetkem státu na starost, před časem v rozhovoru pro Novinky řekl, že prodej je součástí plánu státu zbavit se starších budov a sestěhovat úředníky do modernějších prostor. Ty by podle něj byly vhodnější nejen kvůli organizaci práce, ale i třeba úsporám energií. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám