Hlavní obsah

Gurmánský palác v centru Prahy nepřežil rok, pro nezájem zákazníků končí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třípatrový obchodní dům s lahůdkami rakouské firmy Julius Meinl v centru Prahy končí kvůli nezájmu zákazníků. V tiskové zprávě o tom v pátek informovala společnost Potraviny Můstek, která Gurmánský palác v blízkosti Václavského náměstí provozuje.

Foto: Milan Malíček, Právo

Potravinový řetězec Julius Meinl

Článek

Kdy obchod zavře, není podle mediálního zástupce firmy Patrika Schobera zatím známo.

"Toto rozhodnutí učinila (společnost Potraviny Můstek) v reakci na výsledky dosažené od otevření obchodu v prosinci minulého roku a na základě komplexní analýzy trhu," uvedla firma.

Současnou koncepci třípatrového obchodu s prodejní plochou okolo 2200 metrů čtverečních a luxusní restaurací zákazníky neoslovila.

Praha není Vídeň

Gurmánský palác nabízel sortiment ve stejném rozsahu jako slavný obchod společnosti na vídeňské hlavní nákupní třídě Am Graben. "Přestože maloobchodní trhy ve Vídni a v Praze jsou si v mnoha ohledech velmi podobné, ve specializovaném segmentu gurmánských potravin existuje mnoho rozdílů," zdůvodnil provozovatel obchodního domu své rozhodnutí.

Firma je i přes neúspěch stále přesvědčená, že upravená obchodní koncepce tohoto druhu má v Praze své místo.

"Pro tuto chvíli zůstává obchod i restaurace v Gurmánském paláci v provozu a nabízí své výrobky a služby zákazníkům až do odvolání," uvádí se v tiskové zprávě.

Supermarkety Julius Meinl skončily v roce 2005

Obchod se širokým sortimentem delikates, sýrů, masa a uzenin, čerstvých ryb a korýšů nebo cukrářských výrobků se nachází v těsné blízkosti Václavského náměstí, v ulici 28. října v objektu City Palais.

Historická secesní budova je kulturní památkou zapsanou na seznamu kulturních památek UNESCO. Budova byla postavena na počátku 20. století významným architektem a stavitelem Matějem Blechou.

Obchodní řetězec Julius Meinl odešel z českého trhu v roce 2005. Firma v Česku provozovala 88 supermarketů, většinu z nich převzala společnost Ahold. Meinl na tuzemském trhu působil 11 let.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám