Hlavní obsah

Generali chce po koupi České pojišťovny zvýšit investice a snížit náklady

– Milán

Nový strategický plán, který představila největší italská pojišťovna Generali, počítá se zvýšením investic na rychle rostoucích trzích a omezením nákladů. Novu strategii firma oznámila týden poté, co se s českou PPF Group dohodla na převzetí jejích 49 procent akcií společného podniku Generali PPF Holding (GPH), čímž mimo jiné ovládne Českou pojišťovnu.

Foto: Martin Štěrba, ČTK

Logo nad vstupem do budovy sídla Generali PPF holding v Praze Na Pankráci

Článek

Generali slíbila dostat roční provozní zisk nad úroveň pěti miliard eur (zhruba 128 miliard korun). Chce zvýšit váhu neživotních druhů pojištění ve skupině tak, aby se na provozním zisku do roku 2015 tento segment podílel zhruba polovinou.

„Generali bude mít pevnější a stabilnější rozvahu a poskytne akcionářům větší výnosy,“ uvedl šéf Generali Mario Greco ve firemním sdělení. „Uskutečníme revoluci založenou na disciplíně, jednoduchosti a koncentraci,“ dodal Greco podle agentury Reuters.

Greco byl do čela Generali jmenován loni v srpnu a dostal za úkol zvýšit ziskovost celé pojišťovny, která je třetí největší v Evropě. Evropské pojišťovny trpí v posledních letech kvůli finanční krizi a následné dluhové krizi eurozóny propadem výnosů.

Generali se dohodla, že zaplatí PPF za podíl v GPH 2,5 miliardy eur a celý podíl koupí do konce příštího roku. [celá zpráva]

Generali zaplatila v roce 2007 PPF v rámci dohody o získání 51 procent ve společném podniku 1,1 miliardy eur.

Reklama

Výběr článků

Načítám