Hlavní obsah

Foxconn chce v USA postavit továrnu za sedm miliard dolarů

Novinky, tov

Největší světový výrobce elektroniky Foxconn hodlá v USA postavit továrnu na obrazovky za více než sedm miliard dolarů (177 miliard korun). V neděli to řekl šéf Foxconnu Terry Gou, informovala agentura Reuters.

Foto: Profimedia.cz

Generální ředitel Foxconnu Terry Gou

Článek

Továrnu na obrazovky v USA hodlá Foxconn postavit pro divizi Sharp, kterou loni koupil. Uskutečnění plánů ale stále závisí na řadě podmínek, které musí firma vyjednat s americkou vládou a úřady, řekl Gou.

Foxconn působí i v Česku, kde má továrny v Pardubicích a Kutné Hoře. Firma, která montuje i iPhony pro Apple, dříve často čelila kritice ohledně pracovních podmínek svých zaměstnanců v Asii.

Plán přichází v době, kdy americký prezident Donald Trump ve své inaugurační řeči mluvil o  „Americe na prvním místě“ a zavedení opatření na ochranu domácí ekonomiky, například pomocí cel, upozornila agentura Reuters.

Například automobilkám již dříve pohrozil uvalením cla 35 procent při dovozu z Mexika. Společnost Ford vzápětí rozhodla, že nedokončí rozestavěnou továrnu v Mexiku za 1,6 miliardy dolarů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám