Hlavní obsah

Fortuna koupí za 2,3 miliardy firmu Hattrick Sports

Novinky, tov

Sázkařská společnost Fortuna koupí 100procentní podíl v americké firmě sídlící v Irsku Hattrick Sports Group. Stane se tak lídrem trhu v Rumunsku a expanduje také do Chorvatska a Španělska, oznámila ve čtvrtek firma. Za podíl zaplatí v přepočtu 2,3 miliardy korun.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Sázková kancelář Fortuna

Článek

„Fortuna a americká společnost Hattrick Sports Group uzavřely dohodu, díky které Fortuna získá 100procentní podíl ve společnosti Hattrick Sports Group Ltd. se sídlem v Irsku. Celá transakce podléhá schválení regulátorů v Rumunsku. Do té doby budou obě společnosti fungovat odděleně jako dosud,” uvedl mluvčí Fortuny Petr Šrain.

Za podíl Fortuna zaplatí 85 miliónů eur, což je v přepočtu 2,3 miliardy korun, a případných dalších maximálně 50 miliónů eur (1,35 miliardy korun) v případě dobré budoucí výkonnosti kupovaných aktivit.

Rumunsko, Chorvatsko, Španělsko...

Hattrick Sports Group je vlastníkem největší sázkové kanceláře v Rumunsku Casa Pariurilor, druhé největší sázkové kanceláře v Chorvatsku PSK a spoluvlastní sázkovou kancelář Luckia ve Španělsku.

„Na regionální úrovni budeme kombinovat přednosti obou společností, abychom vytvořili co nejatraktivnější nabídku pro zákazníky, lepší příležitosti pro naše zaměstnance a obchodní partnery, což zvýší také hodnotu pro naše akcionáře,“ řekl generální ředitel Fortuny Per Widerström.

Fortuna Entertainment Group vznikla v roce 2009. Původně česká firma s 25letou historií postupem času vyrostla v holdingovou společnost se silnou tržní pozicí v Česku, na Slovensku a v Polsku. Fortuna Entertainment Group je veřejně obchodovaná společnost, její akcie se obchodují na burzách v Praze a Varšavě.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám