Hlavní obsah

Firma zvažuje právní kroky kvůli dezinformacím o jejím letu nad Brnem

– Brno

Přepravní společnost DHL Express ČR i brněnské letiště odmítly jako dezinformace zprávy o letu nákladního letounu, který ve čtvrtek ráno kroužil nad Brnem. Ze serveru Aeronet, který ministerstvo vnitra řadí k dezinformačním webům, se na sociální sítě rozšířila spekulace o tom, že letadlo DHL nad městem rozhazovalo koronavirus. Firma vysvětlila, že letadlo kroužilo nad městem před plánovaným přistáním kvůli mlze, posléze se vrátilo do Lipska.

Foto: Profimedia.cz

Letoun chtěl přistát na brněnském letišti (na snímku). Kvůli mlze se nakonec rozhodl vrátit se do Lipska.

Článek

Informace o vyhazování viru sdílel i nezařazený poslanec Lubomír Volný. Firma DHL uvedla, že zvažuje právní kroky.

„Společnost DHL Express zvažuje podniknutí právních kroků souvisejících se šířením těchto zavádějících informací. Jejich případnou podobu a rozsah nyní řešíme,” doplnila firma.

Letoun ve čtvrtek před přistáním vyčkával, zda se podmínky nezlepší. Podle informací Řízení letového provozu kroužil ve výšce asi 11 kilometrů.

„Jelikož ke zlepšení počasí nedošlo, standardním způsobem se letadlo vrátilo do Lipska," uvedlo brněnské letiště na Facebooku. Zprávy označilo za dezinformace.

„Společnost DHL Express Česká republika se důrazně vymezuje proti zavádějícím a konspiračním informacím, které byly zveřejněny na webových stránkách serveru Aeronet dne 4. března 2021 a dále sdíleny na sociálních sítích," uvedla na svém webu přepravní firma. Náklad do Brna se podle ní podařilo doručit ve čtvrtek večer.

Poslanec Volný informaci sdílel na svém facebookovém profilu, v současnosti už je příspěvek nedostupný.

Reklama

Výběr článků

Načítám