Hlavní obsah

Firma AAA Auto zatím letos prodělala 200 miliónů

– PRAHA • Aktualizováno
Novinky, toh

Největší tuzemský autobazar AAA Auto skončil za prvních devět měsíců letošního roku ve ztrátě osmi miliónů eur, tedy asi 200 miliónů korun. Drží se tak na stejné úrovni, jako v pololetí letošního roku. Na hospodaření společnosti se projevil nízký prodej aut. Společnost o tom informovala v pátek.

Článek

V loňském roce se firmě ještě dařilo. Za stejné období totiž vydělala 4,3 miliónu eur, asi 107 miliónů korun.

“Na finanční krizi a následné hospodářské oslabení jsme lépe připraveni a máme větší šanci být ziskoví, než tomu bylo před rokem,” komentoval generální ředitel společnosti Anthony Denny.

“Podmínky na trhu jsou tvrdší, než jsme čekali, a nacházíme se na prahu roku, který bude pro náš sektor velkou výzvou. Nicméně poslední rok jsme tvrdě pracovali na zeštíhlení a zefektivnění firmy a naším cílem pro rok 2009 je dosáhnout celkového čistého zisku,” dodal.

I přes nepříznivé výsledky lze vidět v hospodaření společnosti drobné zlepšení. Například hrubý zisk se oproti prvním šesti měsícům letošního roku zvýšila ze 40 na necelých 60 miliónů eur.

Zeštíhlování společnosti

Společnost již v červnu oznámila, že se kvůli ztrátovosti stáhne z polského trhu. Soustředit se bude na prodej ojetin v Česku, Maďarsku a na Slovensku.

Autobazary vstoupily loni na pražskou burzu, od čehož si společnost hodně slibovaly. Úspěch se však nekonal, firma za celý loňský rok vykázala ztrátu 4,9 miliónu eur, tedy v přepočtu asi 120 miliónů korun, rok předtím byla v zisku.

Po loňském zklamání společnost začala snižovat i počet svých zaměstnanců. Loni v prosinci jich měla přes 3800, v současnosti jich má zhruba 1400 a do konce ruku firmu opustí ještě další stovka lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám