Hlavní obsah

Finská Nokia vytvoří společný podnik v Číně

– HELSINKI/PEKING

Finský gigant v oblasti mobilních telefonů založí společně s čínskou firmou China Putian společný podnik. Obě společnosti to oznámily ve čtvrtek. Hodnota nového podniku dosáhne 90 miliónů eur, tedy přibližně 270 miliónů korun.

Článek

Nová společnost, která bude mít sídlo v čínském Wuhanu, se zaměří zejména na výzkum, rozvoj, výrobu a také na prodej sítových řešení pro 3G standardy TD-SCDMA a WCDMA. Výrobky budou prodávány pod značkou Potevio, kterou vlastní právě China Putian.

Nokia ale bude i nadále v Číně prodávat WCDMA systémy pod svou vlastní značkou, stejně jak to dělá v ostatních zemí světa.

China Putian bude vlastnit 51 procent akcií nové společnosti, Nokia zbylých 49 procent. Firma China Putian byla založena v roce 2003 a vyrábí telekomunikační vybavení a poskytuje služby pro telekomunikační výrobu.

China Putian a Nokia již dříve spolupracovaly na GSM technoligiích. "Rozšíření spolupráce mezi společnostmi China Putian a Nokia významě přispěje k rozvoji 3G výroby v Číně," prohlásil Simon Beresford-Wylie, výkonný viceprezident Nokie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám