Hlavní obsah

Finanční úřad zabavoval tržby prodejcům na Colours of Ostrava

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Před námi se nikde neschováte. Takový je vzkaz Finančního úřadu pro Moravskoslezský kraj všem dlužníkům, kteří mají daňové nedoplatky. V sobotu úředníci berňáku za doprovodu celní správy navštívili festival Colours of Ostrava a u předem vyhlédnutých prodejců začali zabavovat tržby.

Foto: FÚ pro MS kraj

Zátah na festivalu Colours of Ostrava

Článek

„Po zjištění stavu hotovosti v pokladně daňových dlužníků následovalo okamžité zajištění částky. Zajištěné peníze budou použity na úhradu daňových nedoplatků dlužníků. Zajištěné částky nebyly astronomické, akce však měla kromě dopadu finančního také ukázat dlužníkům, že finanční správa bude nedoplatky aktivně vymáhat všemi zákonnými cestami,“ řekla o razii mluvčí Finančního úřadu pro Moravskoslezský kraj Petra Homolová.

Kontrolované osoby podle ní dlužily na daních částky v rozmezí od 80 do 500 tisíc korun.

Všichni dlužníci byli finančním úřadem standardně upozorněni na svůj dluh a následně opakovaně písemně vyzýváni k úhradě daňového nedoplatku. Placení daní se však přesto vyhýbali.

Ačkoliv šlo o osoby, které prokazatelně nepřetržitě vyvíjely podnikatelskou činnost, na svých bankovních účtech dlouhodobě vykazovaly nulový přírůstek i nulový zůstatek.

„Proto úředníkům finančního úřadu nezbylo, než si pro dlužné částky dojít osobně mimo jejich řádné provozovny tentokrát na hudební festival,“ vysvětlila Homolová, proč úředníci vlastně vyrazili na festival.

Reklama

Výběr článků

Načítám