Hlavní obsah

Eurozóna se dohodla na podpoře bankovního sektoru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PAŘÍŽ

Vedoucí představitelé eurozóny se dohodli na plánu boje s finanční krizí, který zahrnuje poskytnutí záruk na mezibankovní úvěry do konce příštího roku a rekapitalizaci bank. Oznámil to francouzský prezident Nicolas Sarkozy po summitu členských zemí eurozóny.

Foto: Philippe Wojazer , Reuters

Francouzský prezident Nicolas Sarkozy na nedělní tiskové konferenci

Článek

Celková hodnota plánu nebyla zveřejněna. Německo, Francie, Itálie a další země však podle Sarkozyho v pondělí odpoledne zveřejní podrobnosti svých záchranných plánů, napsala agentura AFP.

Představitelé eurozóny se snaží nalézt řešení krize, která podle šéfa Mezinárodního měnového fondu Dominiqua Strausse-Kahna přivedla světový finanční systém na pokraj rozkladu.

Nejvyšší finanční činitelé skupiny G7 již o víkendu slíbili podniknout rozhodné akce a použít všechny nástroje, jež jsou k dispozici, aby se předešlo krachu důležitých finančních institucí a nebyl ohrožen ekonomický růst. Jaké konkrétní prostředky a nástroje se mají použít, ale ve svém komuniké neuvedli.

Reklama

Výběr článků

Načítám