Hlavní obsah

Eset postaví v Bratislavě sídlo za pět miliard korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Antivirová firma Eset vybuduje v Bratislavě nové sídlo za 200 milionů eur, tedy přes pět miliard Kč. Částka zahrnuje pořízení pozemku v areálu bývalé Vojenské nemocnice i plánovanou stavbu včetně interiérů a dodávky technologií. Dokončení plánuje na rok 2027. Firma to oznámila v tiskové zprávě.

Foto: ESET software spol. s r.o.

Ilustrační foto

Článek

Kampus se má stát centrem technologických inovací, vědy a výzkumu ve střední Evropě. „Eset si od svého vzniku zakládá na vlastním výzkumu, inovacích a špičkové vědě. Právě díky tomu jsme uspěli na globálním trhu a stali se světovou jedničkou v oblasti kybernetické bezpečnosti. Je pro nás důležité, aby Eset Campus tyto vlastnosti odrážel,“ uvedl generální ředitel Esetu Richard Marko.

„Samozřejmě nám jde o prvotřídní design, ale rádi bychom také uplatnili nejnovější vědecké poznatky v oblasti architektury, udržitelnosti a životního prostředí," dodal Marko.

Architektonický koncept připravuje dánské studio BIG – Bjarke Ingels Group, které má za sebou řadu světově významných realizací. Jedná se například o centrálu Google v Kalifornii, Lego House v dánském Billundu či technologický inkubátor Toyoty v Japonsku.

V České republice, na Slovensku ani v regionu střední a východní Evropy zatím žádná stavba dle návrhu studia BIG nevznikla. Výjimkou je pouze několik idejí či studie na stavbu na pražské Waltrovce. Ta však nebyla realizována.

Jak se šíří nejobávanější virus? Kyberzločinci změnili v Česku taktiku

Bezpečnost

Eset plánuje vytvořit v prostoru bývalé vojenské nemocnice živé místo, které se stane epicentrem inovací a kreativity. Kromě nového sídla společnosti a globálního vědecko-výzkumného centra bude kampus s rozlohou 55 000 m² kvalitním a podnětným prostředím pro IT a technologické firmy a startupy, které propojí s technicky zaměřenými univerzitami.

Společnost Eset již od roku 1987 vyvíjí bezpečnostní software pro domácí i firemní uživatele. V České republice má tři vývojová centra, a to v Praze, Jablonci nad Nisou a Brně. Společnost má lokální zastoupení v Praze, celosvětovou centrálu v Bratislavě a disponuje rozsáhlou sítí partnerů ve více než 200 zemích světa.

Reklama

Výběr článků

Načítám