Hlavní obsah

Dráhy vylepšují záchodky. Ručníky jsou ale jen na obrázku

Novinky, tov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přes dvě stovky toalet ve více než stovce osobních vozů používaných v rychlících a expresech Českých drah (ČD) dostávají nový vzhled. Stěny jsou nově polepovány pestrými tapetami připomínajícími interiér koupelen nebo lesní krajinu. Projekt navazuje na anketu uspořádanou cestujícími v loňském roce, kdy bylo možné vybírat z několika návrhů.

Foto: ČD

Toalety v osobním vozu ČD typu Apee

Článek

„Na základě ankety mezi cestujícími jsme pro vylepšení toalet vybrali tapetu s námětem koupelny s vyobrazením dlaždiček, ručníků a dalšího vybavení domácí koupelny ve dvou barevných variantách a jeden motiv s lesní krajinou,“ řekl ředitel odboru obchodu osobní dopravy ČD Jiří Ješeta.

Foto: ČD

Tapety s motivem lesa ve vlaku ČD

Při instalaci tapet dochází také k hloubkovému čištění prostor a k doplnění inventáře WC například o boxy s papírovými ručníky tam, kde nejsou elektrické vysoušeče. Textilní ručníky jsou ale jen na obrázku.

Foto: ČD

Ručníky jsou bohužel jen na obrázku

Foto: ČD

Toalety v osobním vozu ČD typu Apee

„Obnovu toalet provádíme celkem v pěti typech osobních vozů, které dnes nasazujeme na rychlíky a expresní spoje. Cestující se s novým designem toalet mohou setkat na rychlících Cheb – Plzeň – Praha, Linz – České Budějovice – Praha, Trutnov – Hradec Králové – Praha a také ve vlacích EuroCity a InterCity z Prahy do Bratislavy a dále do Maďarska nebo ve vybraných spojích z Prahy na severní Moravu,“ dodal Ješeta.

Foto: ČD

Dekorace toalet ve vozech typu Bee

První dvě desítky vozů již úpravami prošly a u dalších budou dokončené během několika nadcházejících měsíců.

Foto: ČD/TGV

Takhle vypadá výzdoba toalet ve francouzských rychlovlacích TGV

Vylepšení vzhledu toalet různobarevnými tapetami se věnují také zahraniční železnice, například v Rakousku, Švýcarsku, Německu nebo ve Francii.

Foto: ČD/ÖBB

Toalety rakouských drah ÖBB

Anketa

Líbí se vám tapety na toaletách ve vlacích ČD?
Ano
92,2 %
Ne
7,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 677 čtenářů.

Související téma:

České dráhy

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám