Hlavní obsah

DPP nakoupí 300 autobusů SOR za 1,5 miliardy

Novinky, tov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) uzavřel smlouvu na dodávku 300 autobusů se společností SOR Libchavy. Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) zrušil předběžné opatření, kterým podpis smlouvy zakazoval kvůli námitkám konkurenta IVECO Czech Republic, jenž napadl zadávací podmínky a své vyloučení ze soutěže. Informovala o tom v pondělí mluvčí DPP Aneta Řehková.

Foto: archiv Pravo, Právo

Autobus firmy SOR Libchavy v Praze

Článek

ÚOHS zrušil předběžné opatření, kterým byl zadavateli uložen zákaz uzavřít smlouvu. Antimonopolní úřad nyní zamítl i návrhy IVECO směřující proti vyloučení ze zadávacího řízení, proti postupu zadavatele při posuzování nabídek uchazečů o veřejnou zakázku a proti zadávacím podmínkám. DPP v tendru na nízkopodlažní autobusy podle úřadu zákon o veřejných zakázkách neporušil.

„Verdikt ÚOHS jednoznačně potvrzuje naše slova o transparentnosti výběrového řízení na dodávku 300 moderních standardních nízkopodlažních autobusů. V tendru zvítězila nejlepší nabídka, kterou předložila společnost SOR Libchavy,“ řekl ředitel DPP Martin Gillar s tím, že transakce bude stát 1,5 miliardy korun.

Tendru se kromě společností SOR Libchavy a IVECO Czech Republic zúčastnil i SOLARIS Bus & Coach. Cena nebyla jediným hodnotícím ukazatelem výběru, váhu měla i spotřeba a provozní náklady.

Nové vozy plní aktuálně nejpřísnější emisní limit EURO 6 a tudíž z hlediska emisí jsou prakticky srovnatelné s autobusy na CNG. Všechny autobusy budou vybaveny klimatizací a automatickým hasicím systémem v prostoru motoru, jenž by měl zvýšit bezpečnost dopravy. Novinkou je systém automatického počítání cestujících. V těchto autobusech bude možné současně přepravovat dva invalidní vozíky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám