Hlavní obsah

Dovolené v Řecku ohrožené nejsou, Češi se bát nemusí

Novinky, Tomáš Holý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I přes dramatické protesty v řecké metropoli se Češi o dovolené v jedné ze svých nejoblíbenějších destinací nemusí obávat. Stávky a demonstrace jsou totiž soustředěny právě do Atén, turistická letoviska ohrožena nejsou. Potvrdily to cestovní kanceláře i asociace cestovních kanceláří.

Foto: John Kolesidis, Reuters

Článek

„Informace, které v současnosti probíhají v médiích o makroekonomických problémech Řecka, se týkají výhradně sektoru veřejných a nemají bezprostřední souvislost s připraveností přímořských a ostrovních turistických oblastí poskytovat tradičně kvalitní turistické služby v rámci soukromého sektoru,“ komentoval mluvčí Asociace českých cestovních kanceláří a agentur Tomio Okamura.

Pro Řecko je cestovní ruch důležitým zdrojem příjmů, proto lze spíše očekávat, že místní budou cizincům poskytovat veškeré služby. „Z ohlasů přímo z Řecka vyplývá, že se místní obyvatelé v době ekonomických problémů země budou o to více snažit, aby byli turisté v Řecku spokojeni a aby dostávali co možná nejlepší servis za přijatelné ceny. V přímořských letoviscích a po celé trase cesty autobusů či transferů z letiště nejsou zaznamenávány žádné komplikace či anomálie,“ potvrdil Okamura.

Nicméně Češi se o dění v zemi zajímají, jak Novinkám potvrdily cestovní kanceláře Exim Tours a Firo Tour. Společnosti žádné komplikace se zájezdy neregistrují. „Rušení či posouvání termínu patří mezi ojedinělé požadavky,“ sdělila mluvčí Firo Tour Pavlína Pešová.

Ředitel Exim Tours Jan Koláčný uvedl, že klienti se na situaci v zemi poptávají. Jestli dění v Aténách bude mít nějak dopad na množství prodaných zájezdů do země, bude patrné až s odstupem času, nejdříve za 14 dní.

Reklama

Výběr článků

Načítám