Hlavní obsah

Dovolená pro náročné: Nic není nemožné

Novinky, tma

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chcete léto místo na chatě v houpací síti strávit potápěním se se žralokem, cestou luxusním vlakem napříč Indií, či na stadionu světového fotbalového klubu? Cestovní kanceláře se předhánějí, aby vyhověli i těm nejnáročnějším klientům.

Článek

"Dovolené pro náročné klienty nenabízíme v katalogu. Pro takové zákazníky připravujeme zájezdy na míru. Máme pro ně speciální oddělení V.I.P. služeb, ti s nimi projdou jejich představy, očekávání a vytvoří individuální nabídku šitou na míru. Jsme schopni zajistit dovolenou prakticky kdekoliv na světě," řekl Novinkám mluvčí cestovní kanceláře Fischer Dan Plovajko.

Nejoblíbenější destinace podle něj tvoří Karibik, Francouzská Polynésie, Spojené Arabské Emiráty a Dubaj. Klienti si však mohou také pronajmout ostrov s veškerým vybavením sami pro sebe.

"Jedná se o klienty, kteří neváhají investovat do své dovolené milióny korun," doplnil Plovajko.

Lanýži, golf či hotel pro nudisty

Jiné cestovní kanceláře nabízejí bohatým klientům poznávání exotických a těžko dostupných míst, gastronomické výlety za slavnými pochoutkami, pro milovníky golfu renomovaná hřiště či neobvyklé zážitky jako je cestování vlakem Orient express.  

CK Čedok nabízí například ochutnávku luxusních vín, lanýže a romantické ubytování v bývalých venkovských sídlech a vilách v Itálii, plavbu lodí v severských končinách, nebo hru na nejslavnějším golfovém hřišti na světě. Dovolenou je možné strávit i na stadionu oblíbeného fotbalového klubu.

Samozřejmě to není zrovna nejlevnější záležitost. Sedm nocí v luxusním hotelu s večeřemi v oceněných restauracích s nepřetržitým hraním golfu přijde až na 120 tisíc korun. Za čtrnáct dní v luxusním vlaku projíždějícím napříč Indií zaplatíte až 390 tisíc korun.

Jak můžete také trávit dovolenou:

  • V transsibiřském expressu projíždějícím osm časových pásem
  • Na flotile "Stříbrné moře", která za rok obepluje svět
  • Na světoznámém golfovém hřišti "Stará dáma"
  • Pozorováním lvů v Safari v Jihoafrické republice
  • Potápěním se v moři a pozorováním bílého žraloka
  • Na stadionu Realu Madrid nebo FC Barcelona
  • Ochutnáváním vína v Chile
  • Hledáním lanýžů v Itálii 

Cestovní kancelář Marco Polo láká turisty například na speciální hotel pro nudisty v Dominikánské republice. Pro naturisty slibuje možnost pohybu po celém areálu bez oblečení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám