Hlavní obsah

Dostavbu dálnice D8 blokuje množství žalob i nedostatek povolení

Právo, rup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lovosice

Nedostavěných 16,4 kilometru posledního úseku dálnice D8 výrazně komplikuje dopravu zejména v Lovosicích, před kterými se kvůli objížďce staveniště tvoří dlouhé fronty kamiónů. Původní termín dokončení stavby, konec letošního roku, přitom už dávno neplatí. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) nemá stále všechna povolení na dostavbu úseku, dokončení dálnice se tak očekává až v roce 2012.

Článek

„Termín dokončení dálničního úseku Lovosice–Řehlovice se vzdaluje, podíl na tom mají žaloby a odvolání ekologických sdružení, která tak jdou nejen proti občanům Ústeckého kraje,“ prohlásila ve středu hejtmanka Jana Vaňhová (ČSSD).

Také ŘSD viní ze zdržení některé ekology. Ti se obávají nenávratného poškození chráněných druhů rostlin a živočichů, proto podávají proti stavbě různé žaloby. ŘSD jich v této souvislosti eviduje 16. Vydání některých povolení tak závisí i na rozhodování soudů.

Z celkové délky 16,4 kilometru má ŘSD vydané stavební povolení 12,8 kilometru.

Na posledním úseku dálnice D 8 budou stát tři mimoúrovňové křižovatky, dva tunely a 29 mostů. Náklady na výstavbu budou asi 11,7 miliardy korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám