Hlavní obsah

Dopravní podnik hledá nového ředitele, právník hovoří o zločinecké struktuře

– Praha

Představenstvo pražského dopravního podniku v pondělí rozhodlo, že vypíše výběrové řízení na nového ředitele. Chce rovněž vypsat zakázky na pojištění majetku, dodavatele papírových jízdenek a právní služby. V pondělí to oznámila Magdalena Češková pověřená vedením firmy.

Foto: Petr Horník, Právo

Magdalena Češková je pověřená řízením DPP.

Článek

Právě problémy s vypisováním zakázek stály podle představenstva dopravního podniku za koncem generálního ředitele Vladimíra Liche. Kdyby nebyly zakázky vypsány, hrozilo podle Češkové porušení zákona.

Lich minulý týden inicioval podání trestního oznámení kvůli nevýhodným smlouvám dopravního podniku. Češková uvedla, že představenstvo nezná výsledky právní analýzy, na jejímž základě se Lich obrátil na policii. Ta minulý týden v pátek v sídle firmy zasahovala. [celá zpráva]

"Podle mých informací byly zprávy předány pouze primátorovi (Bohuslavu Svobodovi) a panu (odvolanému řediteli Vladimíru) Lichovi," doplnila Češková.

Právník Václav Láska, který pro bývalého ředitele materiál připravoval, v České televizi reagoval, že v dopravním podniku působila v mezidobí let 2007 až 2011 "organizovaná zločinecká struktura".

K tomuto tvrzení jej přiměly právě výsledky šetření. Zároveň odmítl, že by výsledky analýzy byly tajné a znal je pouze primátor s odvolaným ředitelem.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám