Hlavní obsah

Do průmyslové zóny Triangle míří španělský investor

Právo, koc

Další zahraniční investor má namířeno do průmyslové zóny Triangle na Lounsku. Španělská společnost Gonvarri Corporación Financiera postaví v areálu závod na vyřezávání kovových komponentů pro automobilový průmysl, ve kterém zaměstná na 125 lidí.

Foto: Petr Horník, Právo

Ústecký hejtman Oldřich Bubeníček připomněl, že střed zóny je již zaplněný, nyní kraj nabízí okrajové pozemky.

Článek

Záměr poskytnout španělské firmě přibližně osm hektarů pozemků schválila rada Ústeckého kraje. Právo o tom informovala mluvčí kraje Magdalena Hanáčková.

Pokud vstup nového investora do průmyslové zóny Triangle schválí na svém zářijovém zasedání krajské zastupitelstvo, stavba závodu by měla začít na jaře příštího roku a ještě na podzim by mohl být spuštěn zkušební provoz.

„Počáteční výše investice dosáhne přibližně 247 miliónů korun," poznamenala Hanáčková.

Ústecký hejtman Oldřich Bubeníček připomněl, že střed zóny je již zaplněný, nyní kraj nabízí okrajové pozemky. Parcelu koupí podle něj firma za obvyklou cenu v průmyslové zóně Triangle, která je 400 korun za metr čtvereční, celkem tedy asi za 32 miliónů korun.

„V tomto případě společnost akceptovala podmínky, takže jsme neudělili žádné finanční pobídky," řekl hejtman.

Nejvíc v Trianglu investoval korejský Nexen

Ústecký kraj podepsal v červnu smlouvu s korejským výrobcem pneumatik Nexen, který by měl v regionu s vysokou nezaměstnaností vytvořit zhruba tisíc pracovních míst. V první fázi počítá s investicí 23 miliard korun, což je historicky jedna z největších zahraničních investic v Česku. [celá zpráva]

Na jaře zahájila zkušební provoz v zóně Triangle japonská společnost Neturen, dodávající ocelové dráty na výrobu automobilových pružin. Ke třem desítkám zaměstnanců by do konce letošního roku měla přibýt další pracovní místa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám